Rekord részvétel és meglepetés ajándékozás a Mikulásvonat Mesebirodalmában

2016.12.15.
Részvételi rekordot ünnepelt ma a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány és az Északerdő Zrt. által szervezett Diósgyőri Mikulásvonat, a héten érte el ugyanis a 200.000-es álomhatárt a rendezvénysorozat résztvevőinek száma. A szervezők különleges meglepetéssel készültek, hogy a Mikulásvonatot létrehozó Alapítvány céljaival összhangban igazán emlékezetessé tegyék ezt az alkalmat.

Állatok karácsonya a Budakeszi Vadasparkban

2016.12.14.
A Budakeszi Vadasparkban a látogatóknak szervezett ünnepi programokon túl természetesen az állatokról sem feledkeznek meg a karácsonyi időszakban. December 17-én, szombaton, kis- és nagyállat is megkapja a maga ínycsiklandozó meglepetését.

Szép évet zárnak az ÉSZAKERDŐ erdei iskolái

2016.12.13.
Az Országos Erdészeti Egyesület alapításának 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, az Országházban vette át pénteken az ÉSZAKERDŐ Zrt. minősítést szerzett erdészeti erdei iskoláinak oklevelét dr. Sárhegyi Zoltán, az erdőgazdaság felügyelő bizottságának elnöke és Rencsiné Ágh Márta, a humánpolitikai osztály vezetője.
Címkék: Hírek

Percre kész időjárás-jelentés a Pilisi Parkerdő egyes kilátóiból

2016.12.02.
A webkamerák folyamatosan frissített képével is társított, online elérhető időjárásadatokat egyre többen nézik meg indulás előtt, túrájuk megtervezésekor.
Címkék: Hírek

A Mikulás a Budakeszi Vadasparkba látogat

2016.12.02.
December 6-án, kedden, a Budakeszi Vadasparkba is ellátogat a Mikulás. Hóban lovas szánon, más esetben lovas kocsival érkezik majd – akármelyik közlekedési eszközével is érkezzen, a legbátrabb gyerkőcök ingyen tehetnek majd meg egy kört azzal a bizonyos ünnepi járművel.

Fotópályázat

2016.12.01.
Az MRE Ökogyülekezeti Mozgalom a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakmai támogatásával fotópályázatot hirdet.
Címkék: Ajánló, fotó, Hírek

Karácsonyváró vadász szentmise - orgona és vadászkürt koncert

2016.12.01.
Az Országos Magyar Vadászkamara hagyományteremtő módon rendezi, a Budavári Nagyboldogasszony Templomban, a karácsonyvárü vadász szentmisét és az azt követő orgona- és vadászkürt koncertet.

SEGÍTS A MIKULÁSNAK! - Programajánló

2016.11.30.
Gemencen a gyerekek az ősz öreg apóval együtt ajándékozzák meg az erdő állatait

Karácsonyi készülődés - Programajánló

2016.11.30.
Mézeskalács sütés, erdei séta, aktív karácsonyvárás

Pálházi "Száncsengő Expressz"

2016.11.30.
Különvonatokat indít a Mikulással és a Krampusszal az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett Pálházi Állami Erdei Vasút 2016. december 3-4-5-6-án 10:00 és 14:00 órakor. December 4-én a Miskolci Musical Színház tagjai külön műsorral várják az érdeklődőket.

Ezeket a cikkeket olvastad már?