Gasztro

"Vadat és halat, s mi az ég alatt szem-szájnak kellemes"

Tovább

Hírek

Hírek első kézből

Tovább

Kalendárium

Neves, jeles napok

Tovább

Történetek

Mesék a mindig megélt csodáról

Tovább

Tudásbázis

Leírások, ismeretterjesztő anyagok

Tovább

Vélemény

Ahogy mi látjuk

Tovább

Szép évet zárnak az ÉSZAKERDŐ erdei iskolái

2016.12.13.
Az Országos Erdészeti Egyesület alapításának 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, az Országházban vette át pénteken az ÉSZAKERDŐ Zrt. minősítést szerzett erdészeti erdei iskoláinak oklevelét dr. Sárhegyi Zoltán, az erdőgazdaság felügyelő bizottságának elnöke és Rencsiné Ágh Márta, a humánpolitikai osztály vezetője.
Címkék: Hírek

Évzáró utazás a Csömörédi Állami Erdei Vasúttal

2016.12.13.
A Zalaerdő Zrt. évzáró vonatozásra várja az érdeklődőket

A sövény túloldalán

2016.12.13.
Kár ide, kár oda. De tényleg mindig csak a vadgázdálkodókkal van a baj? Nézzünk kicsit át a sövény túloldalára és vizsgáljuk meg másik szemszögből is a dolgokat!

Mivel foglalkozik az erdész? 2. rész - A csemetekert

2016.12.10.
"Gyakran kérdezik tőlem, hogy mit is csinál, mivel is foglalkozik egy erdész.
Ilyenkor keresem azt az egy szót, vagy azt az egy mondatot, amivel megfoghatom a lényeget – hasonlóan ahhoz, hogy a kőműves „házat épít” vagy az orvos, aki „embereket gyógyít”. Ám kevés lenne azt mondani, hogy az erdész az erdővel foglalkozik, hiszen- mit is lehet az erdővel foglalkozni?!"

Erdőzúgás

2016.12.07.
Másfél óra idegtépő autóút után végre megérkeztem. Megkönnyebbülve, kiszakadva a városból, várakozással vegyes izgalommal hagytam magam mögött az autót és indultam a jól bejáratott cserkelőút irányába. Puskám már-már ficánkolt a vállamon, tettre készen, ha netán szembejönne velünk egy kóbor süldő vagy rókafi.

Vadászható vadfajok 5. - Dámszarvas

2016.12.05.
Vadfajaink rövid bemutatása

Hová tűnik a mezei nyúl?

2016.12.03.
Már-már megmagyarázhatatlan jelenséggel állunk szemben évek óta. Egyszerűen télre eltűnik a mezei nyúl. Farkas Tibor hivatásos vadász boncolgatja a miérteket.

Miért vannak nyári malacok?

2016.12.03.
„A kérdés, ami elbizonytalanít: én vagyok őrült...?” – Nos, Albert Einstein kérdésére válaszolva, nem mi vagyunk őrültek, de még a szemünk sem káprázik, ha az év bármely szakában sétálgatunk a természetben, majd egy vaddisznó kocával valamint csíkos kismalacaival találkozunk, legyen ez nyár, ősz, tavasz vagy akár tél.

Percre kész időjárás-jelentés a Pilisi Parkerdő egyes kilátóiból

2016.12.02.
A webkamerák folyamatosan frissített képével is társított, online elérhető időjárásadatokat egyre többen nézik meg indulás előtt, túrájuk megtervezésekor.
Címkék: Hírek

A Mikulás a Budakeszi Vadasparkba látogat

2016.12.02.
December 6-án, kedden, a Budakeszi Vadasparkba is ellátogat a Mikulás. Hóban lovas szánon, más esetben lovas kocsival érkezik majd – akármelyik közlekedési eszközével is érkezzen, a legbátrabb gyerkőcök ingyen tehetnek majd meg egy kört azzal a bizonyos ünnepi járművel.

Ezeket a cikkeket olvastad már?