Rekord részvétel és meglepetés ajándékozás a Mikulásvonat Mesebirodalmában

Részvételi rekordot ünnepelt ma a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány és az Északerdő Zrt. által szervezett Diósgyőri Mikulásvonat, a héten érte el ugyanis a 200.000-es álomhatárt a rendezvénysorozat résztvevőinek száma. A szervezők különleges meglepetéssel készültek, hogy a Mikulásvonatot létrehozó Alapítvány céljaival összhangban igazán emlékezetessé tegyék ezt az alkalmat.
Egy tiszteletbeli utas kiválasztásával 200.000 forint összegű támogatást ajándékoztak a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynek. 

Nem véletlen, hogy az intézmény 200 kis lakója is ma délben érkezett a Mikulás Mesebirodalmába, hiszen - sok más társukhoz hasonlóan, - az ingyenes részvétel számukra is biztosított már az első vonat indulása óta. A Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány kezdetektől célul tűzte ki a fogyatékkal élő érdeklődők karitatív támogatását, ennek köszönhetően az elmúlt 14 évben 11.250 gyermek és felnőtt találkozhatott a Mikulással és mesehőseivel.

A gyerekek és kísérőik mit sem sejtve szálltak le a vonatról és az interaktív műsor részeként, magától a Mikulástól értesültek a jó hírről.
„Évek óta a kedvenc programunk a Mikulásvonat, a gyerekek imádják a kisvasutat és hihetetlenül élvezik a meseszereplőkkel való találkozást, meg hát nagyon örülnek a mikuláscsomagoknak is – tudtuk meg Görgényi Adrienntől, az intézmény igazgatónőjétől. – Nem tudom elmondani, milyen boldogság, hogy ezen felül is gondoltak ránk, ez így most nekünk tényleg mesébe illő fordulat.” Azt természetesen még nem tudják pontosan, mire fogják költeni a 200.000,- forintot, de van helye a támogatásnak.   

„A mese a legjobb esélyegyenlőség, mert minden gyermeket egyformán elvarázsol, legalábbis mi így tapasztaljuk – mondja a Boda Péter, a szervező Alapítvány elnöke. – A kezdetekkor talán az Alapítvány csapata, az Északerdő Zrt. vezetői és a Lillafüredi Kisvasút munkatársai sem gondolták, hogy 14 évvel később az akkori gyerekek már szülőként élhetik újra a mesebirodalom varázslatos világát. A mai nap jelentősége kettős, egyrészt közösen örülünk annak, hogy a rendezvény egy nagyon népszerű családi programmá vált, másrészt ünnepeljük, hogy alapítványi karitatív tevékenységünk évről évre bővül, fejlődik. Szervezési oldalról egy kis plusz odafigyelést igényelnek a maihoz hasonló napok, de mi nem a nehézségekkel foglalkozunk, itt vagyunk és játszunk, szórakoztatunk hóban, szélben, napsütésben.” 

A 4 helyszínen egy-egy mesetörténetet feldolgozó program még 5 napig tart, Aranyhaj, Ludas Matyi és a Táncoló Talpak pingvinjei a Mikulással együtt várják azokat a családokat, akik egy közös ádventi programmal szeretnének az ünnepekre hangolódni.
  
További tájékoztatás: Boda Péter telefonszám: 30 555 97 37
Foglalás és bővebb információ: www.mikulasvonat.hu

ÉSZAKERDŐ Zrt.

http://erdozugas.blogstar.hu/./pages/erdozugas/contents/blog/32564/pics/lead_800x600.jpg
Ajánló,Hírek,programajánló
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?