Gyerekekkel „telt meg” a Gúthi-erdő

gymást váltották a gyerekek az utóbbi napokban a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészetében. Hétfőn a debreceni Nagyerdei Óvoda Nyuszi csoportja töltött el egy délelőttöt az erdészetnél. A kicsik két csoportban, lovaskocsival bejárták a Gúthi-erdőt, hogy megtapasztalják, milyen a dámszarvasok hangja barcogás idején. Emellett terméseket, leveleket gyűjtöttek és ismerkedtek az erdészek munkájával. A négyéves apróságok nagyon jól érezték magukat, a programot ebéd zárta.    

Gúthon már hagyomány, hogy októberben barcogótábort szerveznek a természetvédelem, valamint az erdő- és vadgazdálkodás iránt érdeklődő diákok számára. Már hatodik alkalommal bonyolították le a rendezvényt. A hétvégi, kétnapos program mintegy kéttucat gyerek részvételével zajlott - ők négy környékbeli településről, Nyíradonyból, Nyíracsádról, Nyírlugosról és Nyírmártonfalváról érkeztek.

Az érdeklődésről mindent elmond, hogy néhányan a közösségi oldalunkon keresték meg a Nyírerdő Zrt-t azzal, hogy szeretnének részt venni a táborban. A gyerekek az erdészet munkatársai irányításával bepillantást nyertek az ott folyó munkába. A vadgazdálkodásról, a vadászati hagyományokról „tanultak”, trófeákat tanulmányoztak és természetesen az ő programjukból sem hiányozhatott a dámbarcogás hallgatása – foglalta össze Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

 Nyírerdő Zrt.

 

Címkék: Hírek
http://erdozugas.blogstar.hu/./pages/erdozugas/contents/blog/31290/pics/lead_800x600.jpg
Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?