Vadászkalendárium

1881. október 10-én, ezen a napon született a nagy magyar Afrika-vadász, irodalmár, a Nimród Vadászújság szerkesztője Kittenberger Kálmán. Rengeteget lehetne róla még írni, de emléke előtt tisztelegve inkább idézzük fel gondolatait az Amikor vad lesz a vadászból című írásából.
„Puskám tárjában is már csak egyetlenegy töltény volt. Ezzel fejbelőttem a furcsa színű disznót, mire az visítva összerogyott. Biztos voltam benne, hogy végeztem vele. Kíváncsian mentem feléje, mire az agyonlőttnek vélt vad felugrott, és visítva felém rohant. Gyorsan ismételni akartam, de a tárban nem volt már több töltény. Akkor már felismertem, hogy támadóm egy varacskos disznó, mely előzőleg laterittalajú dagonyában fürdött, és onnan kapta a vörös színt.
Üres puskával kezemben nem volt mást mit tennem, mint egy fa körül szaladni, nyomomban a dühösen visító disznóval, miközben kétségbeesetten igyekeztem egy töltényt kihúzni az ingemre varrott töltényövből. Ez azonban sehogy sem akart sikerülni. Távolabb álló embereim kacagva nézték a komikus jelenetet. Még nem is tudtam tölteni, mikor üldözőm hirtelen élettelenül elvágódott. Életerejének utolsó szikrája volt ez a támadás.”

Címkék: Kalendárium
http://erdozugas.blogstar.hu/./pages/erdozugas/contents/blog/30595/pics/lead_800x600.jpg
Kalendárium
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?